Kultur och sevärdheter i Shenzhen

Shenzhen, strax norr om Hong Kong, är än så länge inte ett självklart turistmål, men kommer troligen att bli. Här finns mängder av kultur och sevärdheter att ta del av, samt att staden i sig är hemskt trevlig att besöka.

De största turistattraktionerna i Shenzhen

Det finns som sagt oerhört många turistattraktioner i kategorin kultur och sevärdheter i Shenzhen, så det kan vara bra att sålla lite och samla in information innan du anländer till staden. De vanligaste och mest populära sevärdheterna att besöka i Shenzhen är:

• Chinese Folk Culture Village
• Window of the World
• Happy Valley
• Splendid China
• Safariparken

Kultur och sevärdheter i Shenzhen i form av temaparker

En populär temapark att besöka heter Chinese Folk Culture Village och ligger placerad strax bredvid temaparken Splendid China. Det kan därför vara smart att planera in ett besök vardera till de båda parkerna, när man ändå är i området. I parken får du ett smakprov på kinesisk kultur och arkitektur influerad av Kinas alla 56 olika etniska grupper. Denna sevärdhet lanserades 1991 och är därmed fortfarande mycket fräsch. Parken är uppdelad i olika små byar efter olika kinesiska kulturer, samt att det då och då pågår olika festivaler i parken.

Sevärdheten Splendid China å sin sida är en miniatyrpark, där kinesisk historia, kultur, konst, sedvanor och historisk arkitektur går att beskåda. Splendid China i Shenzhen är den största temaparken i världen, vilket gör den till en av de sevärdheter som du absolut inte får missa under ditt besök i Shenzhen.

Men det finns mer kultur och sevärdheter i form av temaparker i Shenzhen. The Window of the World är ytterligare en sådan och en mycket intressant plats att besöka. Parken är placerad i den västra delen av Shenzhen och har runt 130 olika reproduktioner av några av de mest berömda turistattraktionerna och sevärdheterna i världen, inpressade på 48 hektar! Här kan du alltså ta del av kultur och sevärdheter från hela världen, som exempelvis en miniatyr av Eiffeltornet, pyramiderna och Taj Mahal.

Andra kulturella platser och sevärdheter att besöka i Shenzhen

Happy Valley är en känd turistattraktion i Shenzhen, där olika sightseeing områden som Cartoon City, Gold Mine Town, Mount Advantage och Shangri-la Woods går att besöka. Här finns också ett stort antal restauranger och åkattraktioner. Vidare är det populärt att besöka Shenzhen Central Music Hall och biblioteket som finns i Shenzhen Cultural Center. Här finns också mycket av kinesisk kultur att ta del av, för den som inte orkar med det ofta höga tempot i en temapark.