Mat och restauranger i Shenzhen

Shenzhen är en typisk stad där en stor del av mat och restauranger präglas av många olika invandrande kulturer. Därför kan du finna mat och restauranger inspirerade av de flesta andra städer i Kina, i tillägg till stora delar av annan asiatisk kultur. Här finns det thailändska köket representerat, likaväl som det vietnamesiska, det japanska och det indonesiska. Dessutom finns det i Shenzhen naturligtvis många restauranger med västerländsk snabbmat.

Berömd mat i Shenzhen

En rätt som är väldigt vanlig i Shenzhen är Caoke, en slags dekokt på kinesisk ”benth” som liknar en brunaktig grädde. Annan berömd mat som är berömd i Shenzhen är Longzai ris som ångkokas och får smak av lotusblad. En annan typ av matris är Mugwort ris, som är ett tilltugg eller snack. Smaken är söt och väldigt speciell. Sist men inte minst under kategorin mat finns en maträtt som kallas Crystal meat, gjort av fläskkött, vitt socker och skivor av melon. Du hittar dessa olika maträtter på lite olika restauranger i Shenzhen, fråga gärna lokalbefolkningen var de går att finna ifall du är intresserad.

Restauranger i Shenzhen

Det finns som sagt gott om restauranger och andra ställen som serverar mat i Shenzhen, så det kan vara fint att få rekommendationer innan man väljer. Om du tycker om mat med anka kan Yinxing Porridge Shop anbefallas. Förutom anka finns här också sjömat som hummer och ål. Restaurangen ligger på Jianshe Road i Shenzhen, i distriktet Bao´an.

En annan populär restaurang i Shenzhen som serverar ypperlig mat är Hakka City. Här serveras bara naturligt odlade råvaror, utan besprutning. Alla kockarna på restaurangen kommer från folkgruppen Hakka och all mat serveras enligt traditionella metoder. Även på denna restaurang kan du äta mat som anka, men också Hakkas specialitet kyckling tillredd med alkohol, stuvad fisk med Zijinsås och soppa på fläskkött. Restaurangen ligger på Baguayi Road i Shenzhen.

Är du istället förtjust i biffkött bör du besöka en restaurang vid namn Chaotai Beef Restaurant. Här serveras mängder av mat under temat biff, med fantastiskt tillredda grönsaker, sallad och bönor. Chaotai ligger i ett distrikt med flera kända restauranger och alldeles i närheten hittar du Binghe Restaurant, som också den varmt kan rekommenderas. Adressen är Binghe Avenue i Shenzhen.

Var hittar jag information om mat och restauranger i Shenzhen?

Det finns flera bra ställen online där mat och restauranger i Shenzhen betygsätts. Lättast är dock om du söker på engelska, då Shenzhen som sagt ännu inte är ett sådan populärt turistmål för oss skandinaver.