Shopping i Shenzhen

I Shenzhen finns det gott om möjligheter till fin shopping, egentligen är det bara att gå ut på gatan och sätta igång. En liten guide över shopping i Shenzhen kan dock vara underlättande att ta med sig i fickan och här nedan följer några tips över bra shoppingställen i Shenzhen.

Dong Men Shopping District i Shenzhen

Dong Men i Shenzhen är inte något shopping center, men en öppen arena under bar himmel där ett flertal butiker ligger. Faktum är att det finns över 100 olika affärer att shoppa i, så här borde alla kunna hitta något att köpa. Med andra ord är det ett riktigt shoppingparadis i Shenzhen! Längs de olika butikerna ligger också små parker, med bänkar och mängder av matställen, vilket ger en skön vilopaus från alla shopping. Här hittar du shopping av handväskor, leksaker, kläder, skor och accessoarer. Om det är någonstans du ska shoppa märkeskopior i Shenzhen så är det här! Men vill du inte köpa kopior finns en hel del äkta design att shoppa, både inhemsk och internationell. Butiksägarna accepterar också ofta dollar, även om det kan vara bäst att ta med sig visakortet för säkerhets skull.

Shopping på MOI shoppingcenter i Shenzhen

På Dongmen Road i Shenzhen ligger MOI, ett medelstort shoppingcenter under tak. Dongmen i Shenzhen anses vara det mest livliga distriktet när det gäller shopping, så här hittar du mycket mer än bara MOI. MOI är dock ett bra alternativ om du är ute efter shopping i Shenzhen, det känns rent och fräscht och enkelt att ta sig fram i. Här pågår dessutom ofta olika reor, vilket gör att chanserna för lite billig shopping är stora. Utbudet består av kläder, presenter, smycken, kosmetika, parfym, det mesta till helt rimliga priser.

Lowu Shopping Center i Shenzhen

Detta gigantiska shopping center i Shenzhen har ett flertal olika våningar med goda chanser till bra shopping. Här kan du hitta nästan vad som helst, som silke, hantverk, klockor, leksaker, mat och restauranger. Även detta är ett av de ställen i Shenzhen där shopping av kopior är vanligt, men se till att du i så fall frågar efter de bra kopiorna, då det också finns mycket skräp. Det går bra att pruta på priset, 30 till 50 % billigare är inga konstigheter. Är du expert på shopping bör du kunna pruta dig till så mycket som 70 % billigare pris!